Efter en lang dag på jobbet og særligt i efteråret og vinteren nyder vi, når vi kommer hjem, at tage vores hjemmesko på. Der findes i dag mange varianter indenfor både hjemmesko til damer og hjemmesko til herrer. Min mor kaldte dem altid sutsko, og det er jo også en sød betegnelse. I særligt USA og også i Danmark kaldes de også for slippers. Kært barn har mange navne – og i Danmark elsker vi vores hjemmesko, sutsko og slippers. Har du andre navne for hjemmesko? Og mens vi er ved det: Hvis du virkelig vil have det bedste i lammeskind til både dine fødder og andet: https://www.woolbynature.dk/shop/frontpage.html

Kolde fødder

Jeg får tit kolde fødder – også om sommeren, så jeg har faktisk også nogle slippers til brug om sommeren. De er blot ikke så tykke som mine vinterhjemmesko.

Man kender hjemmesko i de fleste kulturer. Det tidligste, man har hørt om hjemmesko, er i det 12. århundrede i Vietnam. I Vesten så man ikke hjemmesko før omkring år 1478.

 Også til harem

I Østen bar Sultanens harem slippers til indendørs brug. De var meget bløde og blev brugt af konkubiner.

I nogle kulturer som Japan er der en forventning om, at du tager dine sko af, når du kommer ind i et hjem. Der er slippers i hjemmet, som du forventes at tage på. Nogle steder bruger man også hjemmesko, der tages på udenpå skoene for Europæere i Japan, da vores kultur er anderledes. Japanerne har også slippers til, når du er på toilettet. Du tager dem på, når du træder ind i badeværelset, og tager dem af, når du går ud af badeværelset.

I midten af det 16. århundrede bar de fleste velhavende mænd slippers lavet af blødt læder, silke eller fløjl. De var ofte lavet til at matche deres outfit. Både mænd og kvinder brugte bånd, sløjfer og juveler til at dekorere deres slippers. Disse hjemmesko var naturligvis ikke til udendørs brug.

Disclaimer