Det sker heldigvis nogle gange om året, at det ikke længere er tid til at arbejde eller tage i skole. I stedet har man nogle fridage, som man så kan vælge at bruge på, hvad man nu engang lyster. Det er så et af de helt store spørgsmål, mange altid står over for. Skal man tage til Kina på en flere ugers lang ferie eller skal man finde campingvognen frem og tage til Nordjylland? Der er nemlig mange muligheder og økonomien er ikke altid lige nemt at få til at hænge sammen på alle valgmuligheder. Der er dog nogle ferietyper, hvor man kan få lidt af det hele. Både en god økonomi, så man ikke skal til at låne sig til en ferie, men samtidig også en masse spændende oplevelser.

Ferie handler om at slappe af (og at kede sig er okay!)

Der er lige en ting man skal have pointeret. Hvis man til daglig arbejder eller laver andet, som godt kan blive lidt kedeligt i længden, så er det vigtigt, at ferien handler om at slappe af. Der er forsket meget i stress og der anbefales faktisk, at man direkte går og keder sig på sin ferie. Det behøver jo ikke at være hver dag, men det er faktisk sundt at man ikke har noget at lave hele tiden, for så har man tid til at sætte sig ned, reflektere lidt over tingene og opbygge et meget større overskud. Så derfor skal man altid have i bagagen, at selvom det kan være utrolig spændende at se en masse forskellige ting, så er det allervigtigste altså at man får slappet af og får lov til at koble hjernen fuldstændig fra. Ellers brænder man rigtig hurtigt ud på sin arbejdsplads eller er meget mere ineffektiv, fordi man ikke har fået ryddet hovedet ordenligt.

Man kan godt slappe af og opleve nye ting samtidig

Når man nu siger, at det er vigtigt med at slappe af, så skal man dog ikke fuldstændig glemme at opleve nogle nye ting. At slappe af betyder ikke, at man skal gøre alt det man plejer og blive i sin komfortzone. Et godt eksempel er en af de mere blomstrende ferieformer i Danmark. Bed & breakfast er nemlig en afslappende ferieform, hvor man stadigvæk får muligheden for at prøve nogle alternative ting. Måske er det ikke ligefrem eksotisk kinesisk mad fra en gadebod, men i stedet lækker traditionelt mad som er lavet af en utrolig flink kromutter. Det er nogle andre værdier der er fokus på, men det er stadig en helt unik oplevelse og afslapningen er uden tvivl i top. Man skal altså stadig huske på, at selvom ferie handler om at slappe af, så kan man godt opleve nogle nye ting og kaste sig ud i noget man ikke har prøvet før, så man ikke bare kører i den samme rille dag ind og dag ud. Bed & breakfast er helt igennem perfekt til dette, for det kan dække alle poster.

Disclaimer