Det var måske mere almindeligt i gamle dage, men danskerne elsker stadig bondegårdsferie. Selvom rigtig mange børnefamilier farer til Spanien eller Grækenland på charterferie i ferierne, så er der også rigtig mange familier, som efterhånden er begyndt at fravælge disse solskinsferier frem for en hyggelig og dansk ferie for hele familien.

Der er flere grunde til, at en bondegårdsferie er så populær blandt nutidens børnefamilier. Først og fremmest indbyder det til en masse afslapning. I en almen dansk børnefamilie, er der travlhed og stress i løbet af en uge. Forældrene har en masse pligter at skulle tage hensyn til, børnene skal køres i skole og de huslige pligter, så som madlavning og rengøring, skal også passes. Imellem alle disse rutiner og pligter glemmer man helt hinanden, og derfor får man sjældent sat tid af til hinanden, hvor man som familie kan skabe minder sammen og foretage sig noget hyggeligt i fællesskab. Alene af den grund kan det være en god idé at trække et par dage ud af kalenderen for at tage på ferie sammen.

På en bondegård er der aktiviteter for hele familien, og luften er frisk og ren ude på landet. Mange børn bor i dag inde i storbyerne, så derfor ser de sjældent en gris eller ko i levende live. Derfor er det en kæmpe oplevelse for børnene, da de på en bondegårdsferie får mulighed for at fodre dyrene på bondegården, ride på hestene og klappe de forskellige dyr. Det er dog ikke kun en oplevelse for børnene, men også en god og afslappende oplevelse for forældrene, da de får rig mulighed for at gå lange ture ude på landet, indånde den friske luft og koble af fra den vante og travle hverdag derhjemme.

Mange forældre vil endvidere føle sig som børn igen, da de måske har været vant til at færdes på en bondegård blandt dyrene, da de er opvokset sådan et sted. Børnene får mulighed for at leje bondemænd og trække i arbejdstøjet, da bondegårdsferierne tillader, at de besøgende kan følge med i og være en del af bondemandens almindelige hverdag på bondegården. På den måde skaber det en masse glæde blandt børnene, da de får mulighed for at lege med dyrene som de måske normalt kun leger med hjemme på børneværelset i form af deres legetøjsdyr og traktorer.

Danskerne elsker bondegårdsferie, og det ses generelt tydeligt i dagens Danmark. Der skal meget til at erstatte den gode charterferie i Spanien, men lige bondegårdsferier kan sagtens konkurrere med netop dette. Forældre synes, at det er skønt at deres børn får muligheden for at opleve livet på en bondegård og de forskellige dyr, da det måske ikke er en oplevelse, de får, så tit. Derudover sætter rigtig mange danskere efterhånden mere og mere pris på at holde sommerferie hjemme i Danmark, da den danske sommer skal nydes noget mere. Hvis vejret er skønt herhjemme, så er der bestemt ingen grund til at rejse ud af landet for at bo på et strandhotel i Italien eller noget lignende.

Disclaimer