Du har taget en rask beslutning. På hele familiens vegne. I skal en tur på vinterferie. Ikke til Østrig for at stå på ski. Nej. Du vil have hele familien med til Grækenland. Du har nemlig læst om nogle af de smukke skisportssteder, der findes i landet. Og du har også lige læst en artikel om, at der er faldet meget sne dernede. Så vinterferien, der står for døren, skal bruges dernede. I skal bruge nogle dage på at stå på ski. I skal leje en bil, og så skal I køre lange ture og opleve landskabet – på fastlandet. Ikke på øerne.

Billigt til det græske

Det er en rigtig god idé. Og jeg vil sige, at du faktisk har taget en god beslutning. Der findes nemlig gode muligheder for at få flybilletter til Grækenland her lige nu, som ikke er så dyre. Og du kan vælge om, det skal være til Athen eller til Thessaloniki. Fra en af de to byer kan du så leje en bil og køre op til skisportsstederne. Infrastrukturen er god. Og landskaberne, I vil opleve på vejen, er meget varierede.

Du vil selvfølgelig skulle bruge lidt tid på at finde gode indkvarteringsmuligheder. Men det er faktisk, sådan at de fleste skisportssteder ligger i smukke områder, hvor der i forvejen er gode muligheder for at bo enten på hotel eller i en lille lejlighed – begge typer indkvartering er som regel af meget høj standard. De græske skisportssteder er nemlig for det meste brugt, at grækere. Og grækere er fordringsfulde turister i deres eget land.

Mange fordele i Grækenland

Fordelen ved sådan en vinterferie? Du får en super skiferie og muligheden for at møde det autentiske Grækenland, hvor grækerne selv tager på vinterferie. Og du slipper for at få den traditionelle olivenolieoverfyldte mousakka. Du får bønner i tomatsovs, som er en god energikilde og ofte en favorit hos børn! Du får grillede lammekoteletter og selvfølgelig bedstemors hjemmelavede tærte.

Disclaimer