Vidste du, at du er et større mål for at få stjålet dine værdier, når du er på ferie? Der sker så meget nyt på en ferie, og mens du oplever det hele, er du mindre opmærksom.

Det er netop sket for mig. Jeg havde købt billige flybilletter til Thailand og fik min pung stjålet, mens jeg var af sted. Det er super ærgerligt, og det sætter et kedeligt stempel på ferien. Hvad kan du så gøre?

  • Begræns, hvad du medbringer. De fleste rejsende tager dyre ure og smykker med på en ferie. Hvis det at miste et ur eller smykke vil have effekt på din ferie, så lad det blive hjemme. Hvis du har behov for at medbringe det, så sørg for at have rejseforsikring, der dækker det.
  • Undgå at være prangende. Hvis du er i London for eksempel, er det sandsynligvis ikke et problem at gå rundt med den nyeste iPhone, men er du i Thailand, bør du nok være mere forsigtig med at tage den op af lommen afhængig af, hvor du er.
  • Vær forsigtig med at bruge pengeskabet på værelset. Du er sikkert ikke den eneste, der kan komme til det. Tit har personalet en master kode. Har du værdier, så brug i stedet pengeskabet i receptionen. Her er der større sikkerhed, og du ved, hvem du kan holde forsvarlig, hvis noget mangler.
  • Undgå at poste, at du er på ferie på Facebook, Instagram etc. Det er en invitation til at komme og lave indbrud i dit hjem. Post i stedet billeder, når du kommer hjem. Det er mere sikkert.

Se – det er jo ganske gode og forstandige råd at følge. Intet i verden er 100% sikkert, men med en smule sund fornuft kommer du altså langt!

Disclaimer