Det er hårdt for dit barns selvværd ikke at være med i skolen. Det slider på motivationen til at gå i skole, til at lave lektie og til at engagere sig i timerne. Hvis dit barn har en fornemmelse af, at de er fagligt bagefter, så kan det gå ud over deres trivsel. Det er vigtigt at sætte ind så tidligt, for ellers bliver problemet kun større.

Matematik er et fag, der er rigtig svært for mange børn. Det er der mange grunde til. Mange forældre har svært ved at give kvalificeret hjælp, undervisningen i skolen er ikke altid tilstrækkelig og så kræver matematik simpelthen selvdisciplin fra dit barn. Klik her hvis du vil give det barn muligheden for at få en privat matematiktutor, så de kan få et skud selvtillid og succesoplevelser. 

Giv dit barn glæden tilbage

Hvis dit barn ikke trives fagligt, så går det ud over deres trivsel. Tænk på dig selv. Hvis du har et arbejde, du ikke føler, du er god til, så er det ikke sjovt at være der.

Heldigvis kan målrettet, individuel lektiehjælp, gøre meget for dit barn. Når dit barn begynder at mærke forbedringer, vil han eller hun føle sig stolt og glad. Det er godt for dit barn at lære, at de kan udvikle sig og overkomme udfordringer. 

Hellere i dag end i morgen

Hvis dit barn er kommet bagefter i matematik, så er det rigtig vigtigt, at du investerer ressourcer og tid i, at de kommer op på samme niveau som deres klassekammerater. Problemet bliver kun større. De vil blive mere generte overfor at deltage i plenum, og de vil trække sig fra klassen, hvis de har lav faglig selvtillid.

Undervisningen vil hele tiden udvikle sig, så hvis dit barn ikke har styr på det helt grundlæggende matematik, så vil det blive et problem for dit barn igennem hele deres liv. 

Undgå konflikter

Selvom du måske mener, at du kan hjælpe dit barn med matematik, kan det skabe unødvendige konflikter derhjemme. Det kan hjælpe at få hjælp af en privat, professionel tutor. Hvis dit barn har det svært med matematik, vil de føle, at du presser dem. Det vil ikek være sjovt for nogen af jer.

Vis dem, at du tager deres faglighed seriøst, og følg med på sidelinjen med ros og opbakning, når de klarer sig godt og stille og roligt genvinder deres selvtillid og får nye faglige kompetencer. 

Disclaimer