Noget af det mest hyggelige, man kan give sig til at gøre, er at lægge puslespil. Uanset om man er alene eller i samvær med andre, er puslespil en skøn måde at fordybe sig i et projekt. Men hvordan holder man styr på alle de mange brikker?
Løsningen er en puslespilsmåtte
I nogle puslespil er der jo op til tusind brikker, og det siger sig selv, at med tusind bittesmå brikker må nogle blive væk med tiden. Det er et omfattende projekt at lægge et så stort puslespil, og det kræver mange dage, uger, måneder. I hvert fald kommer man til at holde pauser i løbet af processen, og det er ofte her, brikkerne forsvinder. Særligt hvis man har igangsat puslespillet på spisebordet eller en anden overflade, man også skal bruge til andre ting, kommer brikkerne ofte på afveje. Derfor er løsningen på dette problem en puslemåtte til puslespil.
Hvordan fungerer en puslespilsmåtte?
Det smarte ved en puslespilsmåtte er, at med den har man alle brikkerne samlet ét sted igennem hele processen. Man skal simpelthen bare lægge puslespillet på måtten, og hvis man så skal bruge eksempelvis spisebordet til noget andet, kan man bare flytte måtten med alle brikkerne på et andet sted hen i mellemtiden. Det er så smart, og det er en måde at sikre at alle brikkerne bliver der, hvor man har lagt dem og ikke bliver blandet med perleplader, rugbrødsmadder, aviser, kuglepenne eller noget i den stil.
Sund fordybelse
At lægge puslespil er så godt for hjernen. Det er meget sundt at fordybe sig i projekter, der kræver alt ens opmærksomhed, og det må man nok sige, at et puslespil gør. Hjernen elsker at blive udfordret på koncentrationen og evnen til at fokusere i længere tid. Det er også en god måde at ”slukke” for tankemylderet.
