Archives juni 2015

Lerfestival

Denne side er blevet skabt, for at have størst mulig åbenhed om den kommende lerfestival, der inddrager mange borgere i hele Assens Kommune.

Lerfestivalen er et tiltag der er blevet skabt af borgere til borgere, så vi håber at du vil være med til at skabe noget for alle i Assens Kommune. Du er meget velkommen til at skrive ris / ros eller gode ideer på mail@lerfestival.dk

På de øvrige sidder vil du kunne informationer om det løbende arbejde med at skabe lerfestivalen, ligesom at du vil kunne se baggrundsmaterialet.


Leder du efter et hedt møde?

Hvis du er ude efter noget nemt og uforpligtende hygge, kan en date med fokus på sex være lige noget for dig. Du er måske blevet træt af alle de forudsætninger og det ansvar, som et normalt forhold medbringer. Det kan være, at du egentligt bare leder efter lidt hurtigt, sjov og uforpligtende sex, og det er helt i orden. Vi er alle mennesker med behov, og sexdates kan være en fantastisk og ukompliceret måde at opfylde det behov.


Flere muligheder med en senior date

Mange vil nok mene, at når man kommer op i årene, så er det ikke så almindeligt, at man dater længere. Folk tænker nok bare, at det kun er noget, som unge folk gør. Det er dog der, hvor man tager grueligt fejl. Der er nemlig mange forskellige muligheder for dating, hvor man endda kan vælge at tage på en senior date. Det er nemlig en date, der er er egnet til dem, der egentlig gerne vil se efter en lejlighed til at komme ud og snakke med andre folk. Man kommer så ud på en date, hvor man mødes med andre senior datere. Der kan man tale om diverse ting og måske komme frem til, om man gerne vil snakke mere med dem.

Det er bare vigtigt, at man husker på, at det er helt normalt at benytte sig af sådanne dates. Alle folk kan selvfølgelig date, så det ændrer ikke på noget, at man er ældre. Det giver helt generelt ældre folk en rigtig god chance for at komme på dates og få gang i kærlighedslivet, men det giver også muligheden for at komme ud og tale med nye folk. Det er nemlig altid rart at lære nye folk at kende.

 


De klassiske sommerspil

Når sommeren står for døren og vejret bliver godt, er det tid til at finde nogle af de velkendte og klassiske sommerspil frem fra skuret. Det er spil som eksempelvis petanque, stangtennis, rundbold og kroket, som hitter – og har gjort det i årevis efterhånden. Det er alle spil, hvor to eller flere spillere kan være fælles om at spille og hygge sig, og det er nok en af grundene til, at spillene vedbliver at være populære.


Moderne styles til piger og drenge i alle aldre

Hvis ikke du allerede er godt i gang med at shoppe tøj til dine børn og unge online, så får du her et par gode grunde til at komme i gang. På nettet finder du nemlig moderne og populære styles til børn og unge i alle aldre, så du hurtigt og nemt kan hjælpe dine elskede børn godt på vej mod en smart tøjstil.

Hertil er priserne på nettet typisk en anelse lavere end dem, du finder i fysiske butikker, hvilket udelukkende er til din fordel.

Hvis det lyder for noget som dig, så tag et kig med her i artiklen, hvor du får et par hurtige råd til, hvordan du på bedst mulig vis kommer i gang med at shoppe børne- og ungdomstøj online!

Anvend velkendte og ordentlige webshops

Førend du kaster dig ud i det, så handler det naturligvis om først og fremmest at finde én eller flere gode webshops, som du kan have tiltro til. Her bør du kigge efter hvilke produkter og hvilke mærker, shoppen har i deres udvalg, så du kan vide dig sikker på, at kvaliteten er i top.

Hertil bør du orientere dig om hvorvidt shoppen hyppigt bliver udvidet med nye produkter og nye kollektioner, så du altid har god mulighed for at få det nyeste og mest trendy tøj til dine skønne piger og drenge. Ligeledes er det naturligvis helt essentielt, at shoppen både lækkert tøj til både drenge og piger samt ikke mindst børn i alle aldre.

Personligt vil jeg gerne anbefale danske trendyshop.dk, hvor du altid får et moderne og opdateret udvalg af tøj til børn i alle aldre. På trendyshop.dk finder du endvidere tøj fra alle de populære og trendy brands, så du kan være sikker på, at dine seje drenge og piger får et helt igennem fantastisk look, som de stolt kan vise frem for vennerne.

Vær ikke bange for at give dig i kaste med nye looks

En af de helt store fordele ved at shoppe online er, at det er nemt og billigt. Priserne er banket helt i bund, og leveringen kan du typisk få lige til døren, hvilket gør det hele lidt mere overskueligt for dig.

Men hertil giver online shopping dig også den store fordel, at udvalget typisk er enormt i forhold til tøjshopping i fysiske butikker. Shopper du tøj til dine børn og teens online, har du derfor mulighed for virkelig at give dem en varieret og spændende stil, hvilket vil få deres look helt i top.

Desværre er mange bange for at kaste sig over nye styles og designs, selvom det oftest leder til et spændende og helt igennem trendy udtryk. Mit klare råd er derfor, at du ikke skal være bange for at kaste dig over de nyeste trends til dine børn og unge, og i stedet udnytte de fordele som du får ved at shoppe børne- og ungdomstøj online – dine børn vil takke dig for det!


Hjemmeskoen og dens historie

Efter en lang dag på jobbet og særligt i efteråret og vinteren nyder vi, når vi kommer hjem, at tage vores hjemmesko på. Der findes i dag mange varianter indenfor både hjemmesko til damer og hjemmesko til herrer. Min mor kaldte dem altid sutsko, og det er jo også en sød betegnelse. I særligt USA og også i Danmark kaldes de også for slippers. Kært barn har mange navne – og i Danmark elsker vi vores hjemmesko, sutsko og slippers. Har du andre navne for hjemmesko? Og mens vi er ved det: Hvis du virkelig vil have det bedste i lammeskind til både dine fødder og andet: https://www.shepherdshop.dk

Kolde fødder

Jeg får tit kolde fødder – også om sommeren, så jeg har faktisk også nogle slippers til brug om sommeren. De er blot ikke så tykke som mine vinterhjemmesko.

Man kender hjemmesko i de fleste kulturer. Det tidligste, man har hørt om hjemmesko, er i det 12. århundrede i Vietnam. I Vesten så man ikke hjemmesko før omkring år 1478.

 Også til harem

I Østen bar Sultanens harem slippers til indendørs brug. De var meget bløde og blev brugt af konkubiner.

I nogle kulturer som Japan er der en forventning om, at du tager dine sko af, når du kommer ind i et hjem. Der er slippers i hjemmet, som du forventes at tage på. Nogle steder bruger man også hjemmesko, der tages på udenpå skoene for Europæere i Japan, da vores kultur er anderledes. Japanerne har også slippers til, når du er på toilettet. Du tager dem på, når du træder ind i badeværelset, og tager dem af, når du går ud af badeværelset.

I midten af det 16. århundrede bar de fleste velhavende mænd slippers lavet af blødt læder, silke eller fløjl. De var ofte lavet til at matche deres outfit. Både mænd og kvinder brugte bånd, sløjfer og juveler til at dekorere deres slippers. Disse hjemmesko var naturligvis ikke til udendørs brug.


hurtig lån nu

Hurtig lån

Lånemulighederne er efterhånden blevet mange, og det kan være svært at finde ud af hvilke hurtig lån der egentlig er ok eller hvilke man bestemt skal holde sig fra. Mange kender programmet fra TV3, ”Lukusfælden”, og her er der med garanti mange af deltagerne der har taget et hurtig lån.

Kvikt og nemt: Kviklån gratis og rentefrit ⇒ nye, bedste og billigste kvik lån hurtigt ←

Dermed ikke sagt, at et hurtig lån ikke kan være en god idé, men blot at man skal have de rette økonomiske forudsætninger og grundlag for at optage et hurtig lån. Der er mange typer af hurtig lån, såsom SMS lån, kviklån eller forbrugslån. Der er mange betegnelser og typer på et hurtig lån, men fælles er at man kan låne en sum penge på kort tid.

Før du kaster dig ud i at vælge et hurtig lån, så er der to vigtige parametre som du bør forholde dig til. Derfor vil jeg anbefale dig, at hvis du overvejer at optage et hurtig lån, at tage forbehold for oprettelsesgebyr og renter på det pågældende hurtig lån. Fordelene ved et hurtig lån er, at man ikke skal stille den samme sikkerhed som du skal, hvis du låner penge i banken. Jeg dog vil til enhver tid anbefale, at man optager lån i banken eller en kreditforening, men disse lån kan være langsommelige og snørklede.

Lån med det samme: Minilån ⇒ Mobillån ⇒ SMS lån ⇒ Gratis ← Hurtig udbetaling nu  ←

 Jeg har fuld forståelse for, at der kan opstå akut behov for et lån, og det er derfor internetlån, SMS lån og kviklån har vundet stort indpas i Danmark igennem de seneste år, og udviklingen fortsætter og skifter meget hurtig, så det er med at holde sig opdateret inden man optager et hurtig lån. Hvis man har et akut behov for, så er internettet faktisk den bedste løsning, men du skal dog være opmærksom på, at langt de fleste lånevirksomheder har et krav til, at personen der optager lånet skal være over 21 år.

Selvom det er relativt let at optage et hurtig lån, så husk på at det ikke altid er løsningen på dit akutte problem, det udskyder ofte bare problemet til et senere tidspunkt. Dog kan et hurtig lån være godt for netop dig, og jeg vil blot ønske dig held og lykke, men du kan læse mere om lånemulighederne på Trygt.dk


Prøv fodboldgolf næste gang du skal lave noget med vennerne

Hvis i står og skal lave noget med vennerne, noget anderledes og noget sjovt som i ikke har prøvet før, så prøv at undersøge mulighederne for at få lov at spille fodboldgolf. Det er en sport som er super sjov, og den er genial til de her små events, hvor det bare gælder om at man skal have det sjovt. Planlægger i eksempelvis et polterabend, er dette en perfekt mulighed for at lave noget sportsligt og sjovt, hvor der er massere af plads til øl og grin og højt humør.

Fodboldgolf går ud på at skyde en fodbold igennem nogle forskellige forhindringsbaner. Man dyster mod hinanden i hold, og det er virkelig sjovt så længe man sørger for at få en god instruktør til at instruere i legen. Det er en god måde at bruge nogle timer udendørs og det er noget for både unge og gamle.

Fodboldgolf er en billig løsning
Det kan være dyrt at planlægge events som polterabend og andet. Det er ikke specielt dyrt at spille fodboldgolf, og det er til gengæld stadig rigtig sjovt og underholdende. Hvis det begynder at blive lidt dyrt at planlægge alle mulige forskellige ting, kan man sagtens planlægge en tur ud på fodboldgolfbanen uden dårlig samvittighed. Hvis man står og mangler et event til en fest, kan der også være mulighed for at få sporten ud til festen, det kræver dog de rigtige omstændigheder og et areal der er stort nok til at kunne stille en bane op. Man kan altid prøve at ringe og forhøre sig hos et fodboldgolf firma, det kan sagtens være at der er mulighed for at bringe sporten til festen i stedet for omvendt. Det er helt sikkert en god måde at få kickstartet en fest på.


Danskerne elsker puslespil

Mange mennesker er med tiden blevet rigtig glad for puslespil, hvilket er helt forståeligt. Det er nemlig noget, man rigtig kan hygge sig med, hvis man har lyst til at få tankerne hen på noget andet. Det kan godt være lidt af en omgang terapi, hvis man går i gang med puslespil. Måske har du haft en lidt stresset periode? Så er det bestemt en god ide, hvis du bare går i gang med at lægge et puslespil, for det er virkelig noget, der kan få ens tanker hen på noget andet. Det er ikke fordi, det kræver så meget af en at spille puslespil, men man bliver alligevel hurtigt optaget af det. Så det er rigtig fint, hvis man bare har brug for at koble lidt af. Det kan virkelig være noget, der kan hjælpe lidt på det hele. Og så er udvalget af puslespil jo stort, som det kan ses her hos hyggeonkel.dk, så der er helt sikkert noget for enhver smag.

Så hvis du er en af dem, der har en ret stresset hverdag, så kunne det godt være, at du skulle bruge lidt ekstra tid på at skåne dig selv for det. Det kunne være oplagt, at du lige fik fat i nogle puslespil. Det er i hvert fald noget, som du bør gøre for din egen skyld. Det vil du hurtigt komme til at falde for, så gør det endelig for din egen skyld. Du skal nok blive rigtig glad for det med tiden. Det kan virkelig blive en hjælp for dig, hvis du lige får det integreret rigtig godt ind i din hverdag. Du skulle prøve at gør det til en vane.

Det findes til alle sværhedsgrader

Måske er du en af dem, som med det samme forestiller sig puslespil med 1000 brikker. Men sådan behøver det skam slet ikke at være. Der er rigtig mange former for puslespil. Der skal selvfølgelig helst være en lille smule udfordring i det, men det behøver bestemt heller ikke være svært, at man må opgive det med det samme. Sådan kan man godt hurtigt få det, hvis der er å mange brikker, at man slet ikke lige kan overskue det. Det ville i den grad være ærgerligt, hvis du bare ikke kunne overskue det, for det er bestemt ikke det, der er meningen med det hele. Så skal du hellere tage et lidt lettere puslespil, hvis du mener, at det andet bliver for meget. Det er selvfølgelig helt i orden at have det sådan.

Hyg dig med puslespil

Det, der er rigtig godt ved puslespil, er, at man virkelig kan sætte sig og hygge med det. Du behøver jo heller ikke at gøre det alene. Man kan sagtens sætte sig med en anden og rigtig hygge sig med det. Så kan man også lige få en god anledningen til at sætte sig sammen og få snakket det hele igennem. Det er der rigtig mange mennesker, der sætter pris på. Så må man aftale, at man skal lægge alt elektronisk fra sig eksempelvis. Så kan man lige give hinanden og puslespillet den fulde opmærksomhed – det er der mange, der godt kunne trænge til.

 


Sikre ferier

Vidste du, at du er et større mål for at få stjålet dine værdier, når du er på ferie? Der sker så meget nyt på en ferie, og mens du oplever det hele, er du mindre opmærksom.

Det er netop sket for mig. Jeg havde købt billige flybilletter til Thailand og fik min pung stjålet, mens jeg var af sted. Det er super ærgerligt, og det sætter et kedeligt stempel på ferien. Hvad kan du så gøre?

 

  • Begræns, hvad du medbringer. De fleste rejsende tager dyre ure og smykker med på en ferie. Hvis det at miste et ur eller smykke vil have effekt på din ferie, så lad det blive hjemme. Hvis du har behov for at medbringe det, så sørg for at have rejseforsikring, der dækker det.
  • Undgå at være prangende. Hvis du er i London for eksempel, er det sandsynligvis ikke et problem at gå rundt med den nyeste iPhone, men er du i Thailand, bør du nok være mere forsigtig med at tage den op af lommen afhængig af, hvor du er.
  • Vær forsigtig med at bruge pengeskabet på værelset. Du er sikkert ikke den eneste, der kan komme til det. Tit har personalet en master kode. Har du værdier, så brug i stedet pengeskabet i receptionen. Her er der større sikkerhed, og du ved, hvem du kan holde forsvarlig, hvis noget mangler.
  • Undgå at poste, at du er på ferie på Facebook, Instagram etc. Det er en invitation til at komme og lave indbrud i dit hjem. Post i stedet billeder, når du kommer hjem. Det er mere sikkert.

Se – det er jo ganske gode og forstandige råd at følge. Intet i verden er 100% sikkert, men med en smule sund fornuft kommer du altså langt!


Find studiehjælp til de fag der halter

Det kan for de fleste elever være svært at være med i alle fag, da de fleste har nogle fag, som de foretrækker frem for andre og derfor typisk også har nogle fag, hvor det halter lidt mere.

I de fag man har svært ved, kan mange opleve det som om, at man falder længere og længere bagud, fordi man ikke har samme selvtillid i de forskellige emner. Det kan nemlig være svært at deltage i timerne, hvis man ikke føler at man et tilstrækkeligt fagligt grundlag for det.

For at forhindre at man falder bagud i nogle fag, kan det derfor være en rigtig god ide at søge hjælp ude for skolen for at gøre op med de faglige svage områder, som man måtte have. Det er dog ofte således, at mange forældre til elever ikke har faglig indsigt i det stof, der undervises i skolen. Derfor kan det være en god ide at søge studiehjælp.

Når man modtager studiehjælp, får man nemlig personlig vejledning af personer, som har sat sig ind i det faglige stof, som eleven netop har svært ved. Det kan endvidere være rart for eleven at få dette ekstra fokus, idet der ved klassisk klasseundervisning ikke fokuseres på den enkelte elev, men mere på hele klassen som helhed.


Netdating er ikke længere tabu

At finde den eneste ene er noget, som de fleste drømmer om og håber på – bestemt hvis kærligheden ikke har vist sig endnu. Mange drømmer om at finde kærligheden nede ved køledisken nede i det lokale supermarked – men hvis man skal være lidt realistisk, så sker dette næsten kun på film!

Mange par har i dag fundet hinanden over nettet, og dating via nettet er ikke længere tabu, men noget, som efterhånden er bredt accepteret. Man skal ikke længere være flov over at have fundet den eneste ene, mens man sad derhjemme og surfede på internettet hjemme i stuen. Kærligheden på nettet er nemlig blevet et moderne fænomen, og man skal derfor ikke være bange for at lave en datingprofil på nettet, hvis man søger efter kærligheden.

Moderne kærlighed gennem spændende netdating

Det er som sagt de færreste, som har mødt deres eneste ene, som de gør i de gode gamle romantiske klassikere. Men dette betyder ikke at kærligheden er mindre stærk af denne grund! Mange forhold i dag er startet gennem netdating, da man i dagens Danmark har en travl hverdag, hvor der ikke altid er tid til at møde en masse nye mennesker, og skabe en masse nye bekendtskaber. Netdating er derfor en praktisk måde at møde en masse nye mennesker, og derfor også potentielle partnere.

Så hvis man leder efter kærligheden, men ikke kan finde tid til at date i ens travle hverdag, så bør man overveje netdating. Netdating er den moderne kærlighedshistorie, og man skal ikke være pinlig over at finde sin partner på nettet, da mange andre deler samme kærlighedshistorie.

Få mere end kærlighed gennem netdating

Mulighederne for at finde en potentiel partner på netdating er stor, hvis man vælger at lave en dating profil på en af de danske datingsider på nettet. Men man kan meget mere end bare finde den eneste ene på en online datingside. Det er også muligt at starte en masse nye bekendtskaber på datingsiden, så man kan få en masse venskaber, som kan vare hele livet. Så hvis man gerne vil finde nogle venner, eller måske bare gerne vil udvide sin sociale vennekreds eller antal af bekendtskaber, så bør man også overveje netdating – da det er det mest optimale mødested, hvis man gerne vil socialisere med andre fra hele Danmark. Netdating er ikke længere tabu, og der er derfor endnu flere, som vælger at bruge netdating som et moderne mødested!

Så man kan meget mere end bare at finde kæreste gennem netdating, det er også en fantastisk mulighed for at skabe en masse nye venskaber! Og nu hvor netdating ikke længer er tabu, så er chancen for at møde en masse nye mennesker på netdatingsider endnu større, da man ikke længere skal være pinlig over at lave en datingprofil på en hjemmeside for online dating. Så kast dig ud en spændende og moderne måde at møde en masse nye mennesker på: prøv at lave en datingside og se, hvad der sker!


Hvordan bruges smykker bedst

Når du bruger smykker, skal der være en balance – både til de øvrige smykker du bærer, hvilket outfit du har på, er det til job eller til en tur i bygen. Alle disse ting skal du tage hensyn til, når du bruger dine smykker.

Hvordan gør man så det?

Lad os starte med, hvor du skal hen.

Skal du på arbejde, er det sikkert mere konservative smykker, du skal bruge – afhængig af hvor du arbejder selvfølgelig. Se på, hvad andre kvinder bærer af smykker på arbejdspladsen.

Skal du til en formel begivenden, skal du gå mere klassisk med dine smykker. Skal du ud med veninderne, kan du bruge de større halskæder, øreringe etc. Jeg har for eksempel en lækker halskæde fra Ole Lynggaard smykker, der er meget flot og også temmelig dominerende. Den bruger jeg typisk med en silkebluse og en nederdel eller jeans, når jeg går ud. Ved du i øvrigt, at de også lave nogle ret lækre herresmykker? Det gør de – se her.

Når du bruger smykker har du mange valg. Uanset om der er tale om en halskæde, en ring, et ur, et armbånd og så videre, findes de i mange materialer, stilarter, længder, bredder, farver etc.

Find noget, der passer til din personlige stil og noget, der passer med de outfit, du bærer. For eksempel Georg Jensen smykker har nogle meget enkle og klassiske smykker. Det er et mærke, du aldrig går fejl af. Se selv her: https://brodersenkobborg.dk/produkter/8-georg-jensen-smykker/ 

Hvis du har en bluse på med en masse mønster, bør du vælge en mere klassisk og enkel stil. Hvis du har en mere enkel bluse på, kan du med dine smykker definere dit outfit og bære mere dominerende smykker. Husk dog på, at smykker altid er en tilføjelse til, hvad du bærer. Hvis dine jeans for eksempel har udsmykning, så skal du nedtone dine smykker mere.


Godt tøj til sneen

I midten af januar skal vi på en uges vinterferie i Norge, hvor især min mand glæder sig meget til at komme op og stå på ski. For mit eget vedkommende bliver det nok ikke til så meget skiløb, for der skal jo også være én til at tage sig af vores søn, Asger, på tre år.

Og det at have et barn i den alder med på en vinterferie, stiller også krav til bagagen, for han skal naturligvis også klædes på til det kolde klima, vi kan vente os. Derfor var jeg forleden dag inde i byen for at købe en ekstra varm flyverdragt til ham, så han kan tumle rundt i sneen uden at komme til at fryse.

Jeg havde tilfældigt set netop den flyverdragt, jeg var på udkig efter, i udstillingsvinduet i en børnetøjsforretning her i byen, så jeg tog derind for at købe dragten. Det viste sig at være en heldig dag at tage i den butik, for de havde netop sat deres kollektion af termotøj til børn fra sidste sæson på udsalg til meget attraktive priser.

Derfor valgte jeg også at købe et sæt med bukser og jakke til ham, selv om det måske ikke var strengt nødvendigt, når han nu får den varme flyverdragt, men det var så billigt, at jeg ikke kunne dy mig.

Det samme gjaldt de termostøvler til børn, som også var fra sidste vinters kollektion og derfor var nedsat til cirka halv pris. Så det blev også til et par varme støvler til Asger.


En kinky tyv

Vores nabo og jeg kunne hurtigt blive enige om, at tyven nemt kunne være en eller anden småpervers mand, der følte tilfredsstillelse ved at kigge på frækt dameundertøj. Der var nemlig sket det, at en tyv havde været på spil på naboens terrasse, hvor hans kone havde hængt noget nyvasket undertøj til tørre. Det var undertøj til både nabokonen selv og til deres teenagedatter, og det var den slags lingeri, som ikke kan tåle at komme i en tørretumbler, så hun havde valgt at hænge det på et lille tørrestativ ude på terrassen, selv om vi har nattefrost lige for tiden, hvilket tøjet jo ikke tager skade af.

Det var selvfølgelig irriterende, og min nabo forventede faktisk ikke, at deres forsikring ville dække tabet, eftersom tøjet havde hængt til tørre udendørs, så det havde været let tilgængeligt for tyveknægten.

Nå, sagde min nabo med et suk, så må jeg jo prøve at se det positive i det, nemlig at så får jeg nemt ved at finde på en julegave til hende, for hun skal alt andet lige have noget nyt undertøj til erstatning for det stjålne.

Der gav du måske også mig en ide, svarede jeg, for jeg synes faktisk at det hvert år er en pestilens at finde på noget at give mine kone i julegave, for efterhånden har vi i vores alder jo alle sammen alt det, vi synes, vi har brug for, og julegaver skal helst være noget personligt, synes jeg.

Naboen og jeg var rørende enige om, at det efterhånden er blevet en temmelig svær opgave at finde på noget at give i julegave til kvinder. Det var nemmere, da vi var helt unge og manglede en masse ting i huset. Den gang kunne en ny støvsuger til erstatning for den gamle, man havde arvet af enten hendes eller mine egne forældre gøre stor lykke, men sådan er det ikke mere. De fleste af os er trods alt i en situation, at vi bare går ud og køber en ny støvsuger, hvis den gamle ikke kan mere.

Pludselig kom min nabo til at se lidt betænkelig ud, da han åbenbart kom i tanker om, at han ikke var helt sikker på, hvilken størrelse hans kone bruger i BH. Det nytter jo ikke at komme ind i en butik og forklare, at størrelsen er sådan cirka en god håndfuld, som han udtrykte det.

Tja, du kan jo blive nødt til at spørge hende eller eventuelt give hende noget andet end lige netop en BH, indvendte jeg. Men den går ikke, forklarede han, for en af de dele, der var blevet stjålet fra tørrestativet, var et næsten nyt BH sæt, som hun havde købt under deres efterårsferie i Paris. Det var hun meget glad for, så jeg må forsøge at finde noget magen til, forklarede han.

Men det bliver under alle omstændigheder noget af en udskrivning, for der skal jo også købes en erstatning for vores datters undertøj, og unge piger i den alder går jo ikke i hvad som helst.


Genbrugstøj og møl

I lørdags kom der en bil fuld af min kones veninder. De skulle ned til den nye genbrugsbutik. Det kom helt bag på mig, at de ville involvere sig i sådan noget. Min kone plejer kun at gå i det dyreste af nyeste. Så hvad hun skulle dernede, var mig en gåde. Men det var vist noget med, at man kunne få brunch og det hele.

Det skulle være et nyt koncept. Eller som jeg sagde til dem – gammel vin på nye flasker. De forsøgte at overtale mig til at køre dem derned. Jeg vidste jo godt, hvad det i bund og grund betød. At jeg skulle bruge hele formiddagen på det. Så jeg sagde straks nej, tak. Men jeg fik også lige skudt en bemærkning ind, som jeg håbede at min kone ville fange. Så jeg fik forklaret de damer, at der sikkert var en årsag til, at alle disse ”herlige” genstande i genbrugsbutikken var landet der, og ikke var hjemme hos de oprindelige ejermænd mere.

Er I klar over mange møl i risikerer at tage med, hvis I køber noget ? De kiggede bare på mig. Det så ud til, at de var mere fokuseret på kvindesludder i stedet for mit sludder. Men jeg havde faktisk læst en artikel på nettet, at et møl lægger flere hundrede æg. Så jeg gav det et forsøg mere.. Jeg vidste jo inderst inde, at når disse kvinder har shoppinggenet i kog, så bliver der altid købt et eller andet, som det alligevel ender med, at jeg skal køre på genbrug – igen ! Så jeg forklarede dem stille og roligt, at det altså ikke var de eneste skadedyr, man kunne hive med hjem. Møbler som senge og sofaer er ofte plaget af væggelus og andet utøj. Så I skal nok ikke lige tage Jeres tasker med, for de kravler op i dem, og så får I dem med hjem.

Der blev pludselig en larmende tavshed i bilen. Det var noget de kunne forholde sig til. Ikke fordi, jeg ønskede, at de skulle blive hjemme. Det er jo et valg mellem pest eller kolera. Så havde det været bedre, hvis de bare kunne gå ud at shoppe almindeligt. Men kvinder er jo kvinder og mine ord forsvandt hurtigt i nyt sludder og sladder om pelse og andre effekter, som de under ingen omstændigheder ville kunne finde, hvor de nu var på vej hen. Heldigvis kom min kone tomhændet hjem – uden ragelse eller skadedyr.


Røg og saxofon

Det var en lidt anderledes taffelmusik, min kone og jeg oplevede en aften på vores ferie på Madeira for nylig. Vi spiste på en meget hyggelig restaurant, hvor vi i øvrigt fik fremragende mad og lækre vine til. Og mens vi spiste, gik en musiker rundt mellem bordene og spillede på saxofon, hvilket jeg ikke erindrer at have oplevet tidligere.

 

Men han var under alle omstændigheder en fremragende saxofonist, som i meget høj grad formåede at hive de mest inciterende toner ud af blæseinstrumentet. Og ikke bare spillede han godt, men han gjorde det også med et fantastisk humør og en charme, der fik samtlige gæster på restauranten til at hygge sig noget ekstra. Han fortalte senere, at han faktisk havde købt en ny og billig saxofon her.

 

Det var også en fordel, at han spillede et meget bredt sortiment af melodier, vekslende mellem jazz og de mere populære melodier.

Vi nød i hvert fald hans spil meget, og der røg nok også et par ekstra glas rødvin ned, fordi vi følte os så veltilpasse med den dejlige musik som baggrund for vores aftensmad.

I det hele taget giver det hyggen en ekstra tand, når der er musik til spisningen, hvilket vi kunne konstatere, at der er i mange restauranter på Madeira. En anden aften var vi udsat for hyggemusik fra en musiker, der spillede en række populære melodier på sit keyboard. Han gjorde det ganske fortræffeligt, uden at jeg dog ligefrem ville klassificere ham som en virtuos på sit instrument.

Men det betyder faktisk heller ikke så meget, når det handler om dæmpet taffelmusik til middagen. Og netop med hensyn til at spille så tilpas dæmpet, at gæsterne kan føre samtaler ved bordene uden at skulle hæve stemmen, så gjorde han sit arbejde glimrende, for musikken blev aldrig generende for os, selv om vi sad forholdsvis tæt på en af de højtalere, som sende tonerne ud i lokalet.

Det var noget anderledes senere samme aften, da vi valgte at kigge indenfor i en temmelig stor bar på vej hjem til hotellet. Vi fandt et lille bord, hvor vi kunne sidde og nyde en godnatdrink i fred og ro – troede vi da. For kort efter kom en mand ind og satte sig på en lille scene nogenlunde midt i lokalet og begyndte at spille noget meget moderne musik på en elektrisk guitar.

Der var til dels tale om hård rockmusik, men det værste var, at der var skruet så meget op for forstærkeren til mandens guitar, at det var stort set umuligt for barens gæster at tale naturligt sammen. Den moderne musik generede mig ikke, men det var bestemt ikke befordrende for hyggen, at der blev spillet med volumenknappen drejet op i det allerhøjeste.

Min kone og jeg blev hurtigt enige om, at det nok kun blev til en enkelt drink i de omgivelser, og det blev vi da kort efter helt sikre på, da der blev tændt for en røgmaskine, som nok havde til formål at skabe en hyggelig stemning i lokalet. Det gjorde den bare ikke for os, så vi skyndte os at drikke ud og gå.


Bryllupsrejse til London

Jeg skal giftes i slutningen af november – hurra! Vi har planlagt et mindre bryllup med nære gode venner og selvfølgelig familie. Vi er begge glade for, at vi holder det mindre og tæt. Nu er vi så i gang med at planlægge vores bryllupsrejse til London i december. Vi har fundet billige flybilletter til London her heldigvis og skal af sted i en uge. Valget er faldet på London, fordi vi begge er kultur- og historieinteresserede. Vi har været af sted før, men vil gerne opleve mere af London.

 

Det er heldigvis nemt at kommer rundt i London både med undergrunden ”The Tube” og også de herlige dobbeltdækkerbusser, hvor du kan sidde øverst oppe. Du kan også købe ture med disse busser, der tager dig gennem byen.

 

Nu tager vi jo ikke til London for vejret. Bedste tid at rejse er fra juni til september. Vi skal jo af sted i december og håber at kunne få noget julestemning i stedet.

 

Vi har besluttet at tage de første to nætter på The Dorchester Hotel. Skønt hotel med den herligste udsigt over Hyde Park. Herefter tager vi på et hyggeligt bed and breakfast, vi har fået anbefalet.

 

Og så kan vi naturligvis ikke være i London uden et tea party. Vi har planlagt High Tea på et sted kaldet ”Savoy Tea”.

 

Vi er begge glade for mad og har besluttet, at vi også må opleve Borough Market. Det er Londons ældste marked og er et must for foodies! Her kan du få ost, empanadas, pies, falafel, kager og meget andet.

 

Til vores historie-gen besøger vi Churchill War Rooms and Churchill Museum. Her kan du få private rundvisninger og se både bunker og museum.

 

Endelig har du set serien The Tudors om King Henry VIII – og det har vi. Vi slugte serien. Det er muligt at se Tower of London – et tidligere slot og fængsel. Det er jeg MEGET spændt på at se.

 

Næste rejse? Jamen med de priser på flybilletter er det da Thailand! Se selv her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/thailand/

 


Pas på med de billige varmepumper

Uanset om det drejer sig om sommerhuset eller det normale hjem, så er det et must, at alle huse kan blive opvarmet. Der er i dag rigtig mange måder at opvarme sit hjem på, og det er meget forskelligt, hvad folk vælger som løsning. Rigtig mange vælger en varmepumpe som den ultimative løsning, og det er der flere gode grunde til.

Først og fremmest kan du ofte spare en del penge ved at have en varmepumpe, og alle mennesker er vel interesseret i at spare. Hvis du eksempelvis har været vant til et oliefyr, vil du bestemt kunne se en forskel i pengepungen, da et oliefyr som regel er utrolig dyr i drift. Ud over at det kan ses på varmeregningen, så er en varmepumpe også mere miljøvenligt end så mange andre varmekilder.

En varmepumpe kører på strøm, men det er ikke ensbetydende med, at din elregning bliver dyrere af den grund, da den som fingerregel producerer omkring 3 kWh for hver kWh strøm, den bruger.

Varmepumper kan findes i mange forskellige prisklasser, og selvom det måske lyder tiltrækkende at vælge det billigste, man kan finde, så bør man være ekstra opmærksom, når man snakker billige varmepumper, da kvaliteten ofte kan være ret dårlig. Eksempelvis egner de meget billige varmepumper sig sjældent til det klima, vi har i Danmark, og derfor kan de slet ikke levere nok varme i eksempelvis vintermånederne. Hvis man vælger at se bort fra de billige varmepumper, så kan man i længden spare flere penge ved at købe en dyrere pumpe, der samtidig er i bedre kvalitet. Den fungerer altid optimalt, og selvom det måske virker meget dyrere, så vil det betale sig i sidste ende, da man så ikke behøver at udskifte varmepumpen ofte og ej heller supplere med andre varmekilder i de kolde vintermåneder, når den billige varmepumpe ikke længere kan klare opgaven med at opvarme huset.


Jamie Oliver

I dag er vores fjernsyn fyldt med madlavnings programmer. Udsendelser som viser hvor dejligt det er at lave mad og endnu vigtigere, hvor nemt det er at lave meget lækker mad. En af de mest kendte madlavnings program værter er jo ingen andre end Jamie Oliver. Jamie Olivers popularitet er vokset meget højt meget hurtigt grundet hans kvikke replikker, lækker mad og charmerende smil.